Visst är det en skön känsla när tiden stannar upp och saker och ting bara går av farten – du känner dig kompetent? Vad är det som händer och hur kommer vi tillbaka till tillståndet igen?

Personer som har upplevt flow-situationer, beskriver ofta hur tiden försvinner och hur uppgiften slukar dem. Det är en genuint inspirerande situation/arbetsuppgift, som innehåller en lagom stor utmaning i förhållande till den kompetens som du har. Att arbeta i flow är eftersträvansvärt, eftersom det innebär att det finns en balans mellan arbetsmängden/komplexitet i arbetet och din förmåga/kompetens att hantera uppgiften. Det innebär att du behöver lägga lite tid på kringliggande aktiviteter, som att skaffa dig kompetens eller förstå uppgiften bättre.

Hur kommer man i Flow?

  1. Att uppgiften ligger i korridoren ”Flow”, det vill säga matchning av din kompetens och uppgiftens svårighet.
  2. Fokus, att du har tid att fokusera på uppgiften och lägger allt annat åt sidan och inte blir störd.
  3. Att du kan utvärdera uppgiften och därmed få bekräftelse (Feedback).
  4. Att du kan påverka situationen och kontrollera den.

Du har säkert egna små knep som försätter dig i den där goa känslan, dela dem gärna tillsammans med oss!

Vi som jobbar med utbildning och modernt lärande…

Vill givetvis se till att alla dina medarbetare har rätt kompetens för sin roll så att engagemanget och drivet ökar på din arbetsplats.

Vi vet att alla inte kan vara ständigt i ”Flow” men om andelen ökar så kommer sannolikt hela organisationen vitaliseras och skapa ett gemensamt engagemang.

Hör av er för att få Flowet att starta!